Dahl Potetindustri AS E-mail Dahl Potetindustri AS Kontaktinformasjon Dahl Potetindustri AS
 
Dahl Potetindustri AS HJEM PRODUKTER LANGÅKERGARDEN OM OSS KONTAKT
Fakta om Dahl Potetindustri AS

Dahl Potetindustri startet på Tjøsvoll på Åkra, da Govert Dahl begynte å skrelle poteter for Bama i Haugesund i 1976. Skrelling av poteter var i begynnelsen bare en tilleggsnæring til garden, som drev med storfe, griser og grønnsaksproduksjon. Etter hvert som årene gikk ble salget større os større, og potetskrellingen tok over som hovednæring. Flere produkter kom til, blant annet skrelte og kuttede grønnsaker. Også kuttede salater til salatbarer i butikk var veldig populært i en periode.

Vi fikk etter hvert nye og store kunder som Bama Bergen, Bama Stavanger, German Vervik i Haugesund (som senere ble Haugaland Storhusholdning), Gartnerhallen i Haugesund og Fjordveien (danskebåten).

Etter hvert som årene har gått, har avdelinger som Bama og Gartnerhallen i Haugesund lagt ned, og nye konkurrerende produkter har kommet på markedet. Dette har vært en utfordring for oss som lokal bedrift, men vårt fokus på kvalitet og fornøyde kunder har gjort at vi fortsatt kan levere våre varer på Haugalandet.
Etter mange års samarbeid mellom far og sønn, har nå Karl Dahl tatt over etter faren Govert.

Vi kjøper inn ca. 270 tonn poteter og ca. 60 tonn grønnsaker i året. Råvarene blir hovedsakelig levert av Eirik Langåker.

Produktutvalget vårt består i dag av skrelt potet, gulrot og kålrot. Kuttede poteter, gulrot og kålrot, og den populære ferdigkuttede lapskausblandingen. Vi selger også egg og uskrelte poteter, gulrot og kålrot i utsalget vårt på Åkra som er blitt veldig populært.
Produktene våre kan trygt kalles fersk, lokalprodusert og kortreist mat!

Haugaland Storhusholdning og Bama er i dag de største kundene våre. De leverer våre produkter videre til kaféer, restauranter, sykehjem og hoteller over hele Haugalandet.

Fra årsskiftet 2012/2013 ble bedriften lagt ned på Tjøsvoll, og vi har startet opp igjen på Langåker som Dahl Potetindustri AS. Her har vi helt nye lokaler med en nyinnkjøpt produksjonslinje. Eigere av bedriften er Karl Dahl og Eirik Langåker.

Vi vil fortsatt ha utlevering og salg av skrelte og uskrelte produkter i vårt utsalg på Tjøsvoll.