Dahl Potetindustri AS E-mail Dahl Potetindustri AS Kontaktinformasjon Dahl Potetindustri AS
 
Dahl Potetindustri AS HJEM PRODUKTER LANGÅKERGARDEN OM OSS KONTAKT
Langåkergarden

Stort sett alle råvarene som blir brukt av Dahl Potetindustri AS blir dyrket på Haugalandet og vasket og sortert på garden til Eirik Langåker, Langåkergarden som ligger på Karmøy ca. 5 min kjøring sør for Åkra. Det er her på garden vi har bygget nye lokaler til skrelleriet.

Potet:
Vi dyrker potet på ca. 100 daa årlig. Dette utgjør ca. 350 tonn salgsvare. Det meste av potetene blir vasket og sortert på garden, før de blir solgt til Dahl Potetindustri AS. Vi holder skrelleriet med poteter stort sett året rundt.
Det som blir til overs av poteter blir solgt til Hoff Potetindustrier på Klepp, der de blir skrelt og brukes til blant annet Fjordland sine produkter.
Sorten vi dyrker heter Fakse. Dette er en dansk sort som er kokefast. Den gir store, jevne knoller uten grohull, og egner derfor seg svært godt til både skrelling og konsum.

Gulrot:
Vi dyrker gulrot på ca. 85 daa. Dette er fordelt på ca. 70 daa tidlig produksjon, under plast, og ca. 15 daa på friland til langtidslagring. Av den tidlige produksjonen går ca. 140 tonn til Jæren Gulrotpakkeri på Klepp, der de blir pakket i forskjellige pakninger og solgt videre til Bama.
Vi skal fra 2013 også levere ca. 90 tusen gulrotbunt direkte til Bama. Av lagergulrota blir ca. 70 tonn sendt til pakkeriet og videre til Bama, mens ca. 30 tonn blir vasket og sortert her på garden og solgt til Dahl Potetindustri AS.

Kålrot:
Vi dyrker også kålrota som skrelleriet bruker. Dette utgjør ca. 15 tonn i året.